HARRIE JEKKERS TOCH AFSLUITER VAN SEIZOEN ZUIDERPARKTHEATER

De Haagse cabaretier Harrie Jekkers speelt dit najaar toch drie keer zijn solovoorstelling ‘Achter de Duinen’ in het openluchttheater in het Zuiderpark. Hij is voldoende hersteld van een ongeluk waarmee hij zijn elleboog verbrijzelde. In een ‘coronaproof’ opstelling kunnen per voorstelling 280 toeschouwers genieten van zijn werk. Het Zuiderparktheater heeft momenteel de grootste 1.5 meter capaciteit van de stad en daarom koos Jekkers voor dit theater.
De voorstellingen zijn te zien op donderdag 15 tot zaterdag 17 oktober voor kaarten en aanvangstijden ga je naar de site van het openluchttheater.

In ‘Achter de Duinen’ vertelt de in Den Haag geboren en getogen cabaretier met liedjes en conferences over zijn Haagse jeugd. Over zijn Hagenese vader die hield van ADO, klaverjassen en bier. Over zijn Haagse moeder die meer Hagenaer was dan Hagenees en die haar zoon de liefde bijbracht voor de iets meer verheven dingen van het leven. Maar de voorstelling zal niet blijven steken in nostalgie over de veilige vijftiger jaren, toen vader nog zorgde voor brood op de plank dat door moeder werd besmeerd, belegd en in vier stukjes werd gesneden. Het Den Haag dat door de jaren veranderde komt ook ruim aan bod. Ongeveer een derde van de voorstelling gaat over het eiland Ibiza en de ‘campo’ waar Jekkers woont.