Nieuwe Muziek

Brenda Bee De Kerstman Met Pensioen

today2 december 2022

Background


Het is de eerste keer dat Brenda Bee zich heeft gewaagd aan een kerstnummer.

Brenda is een kerstliefhebber en droomde er stiekem altijd al van een kerstsong uit te brengen. Zelf zegt zij hier over: Achter elke liedje dat ik schrijf, moet een bepaalde urgentie schuilgaan, iets dat ik zelf intens voel of meemaak, of onderwerpen uit het nieuws bijvoorbeeld. Het zoveelste ?kerst zwijmel lied? was niet direct een ambitie. Je zou dus bijna denken dat alarmerende berichten over de vergrijzing in ons land en de krapte op de arbeidsmarkt, onbewust, de urgentie hebben gevormd achter het ontstaan van deze verrassende kerstsong. De AOW-leeftijd mag dan wel blijven stijgen, de Kerstman lijkt het ondanks zijn grijzende slapen überhaupt niet rustiger aan te gaan doen. Maar wat gaat er gebeuren als de goede man er op een dag toch voor kiest zijn carrière aan de wilgen te hangen?! Wie gaat die vacature dan in hemelsnaam vervullen?? In de late zomer van 2022 leidden deze ietwat premature zorgen tot het ontstaan van ”
De Kerstman Met Pensioen”, een evengoed zeer vrolijke kersttrack. Een muzikale gedachtenreis over welke kenmerken een waardige opvolger van de markante weldoener zou moeten bezitten. Een rendier en rijbewijs, bijvoorbeeld, of goed tegen de kou kunnen, zou ook helpen om de taken van de kerstman volwaardig te kunnen vervullen.

Written by: admin


0%