Nieuwe Muziek

Kris van de Straat – Koud, Nat Kutweer

today28 januari 2023

Background

Kris van de Straat – Koud, Nat Kutweer

In je eentje kan je ver komen maar je bereikt meer wanneer je samenwerkt. Dat weet Kris van de Straat inmiddels als geen ander. Als hij alles van tevoren had geweten dan had hij eerder contact gezocht met Ronald Visch van Rood-Hit-Blauw producties uit Nijkerk. Voor de promotie van zijn debuutsingle Helemaal Los, In Torremolinos, die Kris in 2022 lanceerde, nam hij zelf het heft in handen. Slechts een handjevol mensen kennen deze plaat van de jonge zanger die te herkennen is aan zijn enorme gouden ketting en zijn matje. Zijn nieuwe single met de spraakmakende titel Koud, Nat, Kutweer zal in ieder geval een van de meest besproken singles worden en Kris hoopt daarmee zichzelf op de kaart te zetten. Kris zingt nu ongeveer 1 jaar en ziet zichzelf niet in een colbertje door het leven gaan. Volgens hem zien 9 van de 10 volkszangers er hetzelfde uit.

Kris: Ik ben en blijf gewoon mezelf. De tekst en de muziek heb ik zelf bedacht. Ik woon in Haarlem en werk in Amsterdam Oost. Elke werkdag fiets ik 1 uur en 20 minuten heen en 1 uur en 20 minuten terug. Dat doe ik elke dag. Ook als het hard regent, ook met sterke tegenwind. En dan denk ik zo vaak: Wat een koud, nat en kutweer. Omdat ik toch tijd genoeg heb op de fiets bedacht ik gaandeweg dat je beter met dat pleurisweer binnen kunt zitten om een feestje te vieren. Ik houd van vrolijke muziek ben gek op feestjes. Natuurlijk heb ik nagedacht of ik het woordje kutweer niet moest vervangen door rotweer, maar als Zonnie M over Zon Op Mijn Piemel kan zingen, dan kan kutweer ook wel door de beugel. Ik maak muziek die ik wil maken en heb hier een bepaald gevoel bij. Ook Joris van Dijk van Sonic Solutions vond het een verademing omdat het onderwerp een keer niet over de liefde ging.

 

 

Written by: admin


Previous post

Nieuwe Muziek

Dennis van Dam – Ik Heb Je Niet De Hemel Beloofd

Dennis van Dam – Ik Heb Je Niet De Hemel Beloofd Dennis van Dam is goed op weg om landelijk bekendheid te creëren. In 2022 lukte dat aardig met de zomerknaller “C’est la Vie”. Daarmee behaalde hij op diverse portals meer dan 1 miljoen streams. Op Radio JND is Dennis afgelopen jaar grijsgedraaid. Ook de opvolger “Loco Loco” kreeg ontzettend veel aandacht. Deze twee singles hebben ervoor gezorgd dat de […]

today28 januari 2023


0%