Nieuwe Muziek

Nelis Heesbeen – Cherie

today24 maart 2023

Background

 

Nelis Heesbeen – Cherie

De boekingen van Nelis Heesbeen schieten de laatste tijd enorm omhoog vanwege de oude liedjes die hij nieuw leven inblies. Vooral de bewerkingen van Oh Zwarte Zigeuner en Mooie Signorita blijken in de reizigerswereld enorm populair te zijn. Om die doelgroep weer te verblijden met een plaat uit vergane glorie, dook Nelis terug in de tijd toen hij nog als klein kind rondhuppelde op het kamp. Vooral Cherie van Edyy Wally herinnert Nelis zich als een lied dat door iedereen werd meegezongen. Tot op de dag van vandaag is dit het bekendste nummer van de in 2016 overleden Vlaamse zanger die er in 1966 mee debuteerde. Samen met producer Roy Otters van NRO Productions besprak Nelis zijn plan om hier een uptempo versie van op te nemen die de tango ook weer onder aandacht moest brengen. Met de huidige technieken en de toevoeging van veel live ingespeelde instrumenten kan deze plaat ook weer decennia lang mee.

Nelis Heesbeen – Cherie (officiële Clip) – YouTube

Written by: admin


0%